Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismertető

4b20da078a4c2761c8abfe658d649a24.jpg

 

1. évad

Címe: Egy egoista feljegyzései - Kedves naplószerű jegyzettömb!

Főhősünk, Péterffy Veronika, egy tizennégy éves lány. Fiatal kora ellenére igen nagy hírnévre tett szert a blogjával, így állandó népszerűségének köszönhetően mindenkit csak lenézett, és látszólag senki sem érdekelte önmagán kívül. Ámde, egy különös februári napon Veronika találkozik az emberrel, akiért a legjobban odavan. Álmai netovábbja egy híres blogger, “M”. Amikor a lány találkozik vele, álmodni sem mer arról, hogy a srác szoba állna vele, de a találkozás után barátságot kötnek. Rövid időn belül Veronika rajongása a tetőfokára hág, s ez a rajongás gyakran tűnik már szerelemnek is.

“M” Veronika bajtársa lesz, a lány nővérével és legjobb barátjával együtt, akik habozás nélkül segítenek neki, amikor bajba kerül.

Veronika legeslegnagyobb félelme, hogy ha vége az évnek, elveszíti általános iskolás barátait, így sokszor foggal-körömmel kapaszkodik beléjük, egyre sebezhetőbbé válik, így kiesik a “menő csajok legmenőbbike” státuszából.

Kétségeit, valamint megélt napjait egy padban talált jegyzettömbbe írja le. Úgy érzi, ha a blogjára tenné ki mindezt, azzal tönkretenné a hírnevét, ami valljuk be, igaz.

Amikor már harmadik hónapja írja a naplószerű feljegyzéseit, elgondolkodik, hogy vajon hány emberrel találkozik még, mire a jegyzettömb betellik? Vajon hány emberrel felejtik még el egymást?

Egyéb: Mint ahogy azt a vendégkönyvben lévő bejegyzésekből tapasztalom, sokan hittétek azt, hogy ez egy igaz történet, és rólam szól. De nem. Veronika egy kitalált karakter, viszont egy elő személyről inspirálódott, úgy, ahogy a többi karakter is. :)

A főbb karakterek, akikkel viszonylag sokszor találkozhatunk:

Roni: Ő a főszereplő, egyben a történet mesélője. Magabiztos, és harcias, mindig eléri, amit akar. Kevés barátja van, de őket nagy becsben tartja. Keresi az útját, ugyanakkor sokszor a bajt is. A menő külső mögött egy nagyon bizonytalan lélek lakozik, aki általában csak bolyong, nem találja a helyét a nagyvilágban, és nem tudja értelmezni az érzéseit.

"M": Egy hírhedt blogger, aki Roni plátói szerelme, és egyben mentora is. Maga a lelkiismeret. Mindig, mindenben a lány segítségére van, és tanácsokat osztogat. Megmondja, hogy mikor hibázott, vagy hogy mikor cselekedett helyesen. Az olvasók számára a valódi neve mindvégig titok marad.

Erik: A főszereplő legjobb barátja, társa, jobbkeze. Ő a hűséges haver, aki vígasztalja az összetört főhősünket, megpróbálja felvidítani, ugyanakkor nem osztogat tanácsokat, mert még nincs megkomolyodva. Ezt a szerepet meghagyja a bölcs mentornak, akire a történtek után ugyancsak féltékeny. Erik a tipikus vicces deszkás gyerek, a suli mókamestere, ámde mégsincs túlzottan sok barátja, komolytalansága végett.

Sztella: A főszereplő nővére. Minden helyzetben a szívére hallgat, érzelmes típus. Az eszét szinte mindig otthon felejti, és sokszor első látásra szeret bele férfiakba, ami gyakran okozott már neki csalódást. Rendszerint mindig bajba kerül, és húgát is magával rántja a blamába.

Fanni: Roni csoporttársa, ő az értelem. Minden elektronikus kütyühöz ért, és mindig logikusan gondolkodik. Okos és kitartó. Ő a főszereplő jobb vállán ülő kisangyal, aki nem akarja, hogy a lány sérüljön lelkileg, ezért azt vallja, hogy nehéz helyzetekben  az eszünkre kell hallgatnunk.

Dafné: Roni másik csoporttársa, aki dettó ugyan úgy gondolkodik, mint Sztella, bár ő képes használni az agyacskáját, és megoldani a problémáit. Ő, és Fanni a főszereplő vállán ülő kis angyal-ördög kombináció megtestesítője. Dafné az ördög, mert a szenvedély irányítja, és tudja, hogy Roni sérülni fog, ha azt tanácsolja, hogy hallgasson a szívére. Nem tehet róla, hogy végtelenül romantikus...

Kamilla: Ő egy vérbeli szkeptikus karakter. Önbizalomhiányos, és állandóan aggódik valamin, így a főszereplőt csak hátráltatja. Mindig csak neki lehet igaza.

Nikol: A rettegett. Egy harcrakész contagonist, azaz kísértő, aki akadályozza a főszereplőt - persze csak bizonyos kereteken belül. Ő Roni tánctanára, aki nem bízik a lány képességeiben, és akaratában, mindemellett egy szadista.